Non-Verbale Impact Analyse

3V-advies BV is mede-eigenaar van Connectas. Deze non-verbale impactanalyse bieden we aan via Connectas. 

 

“ONTDEK EN ERVAAR JE VERMOGEN”

Denk je na over een volgende stap in je loopbaan of wil je je ontwikkelen binnen je functie? Heb je ondanks de nodige zelfkennis vragen over waar je kansen liggen en hoe je die verzilverd?

Misschien herken je het wel. Je bent al een periode werkzaam en het werk gaat je goed af. Je functioneert naar tevredenheid maar je merkt dat je eigenlijk wel toe bent aan een nieuwe ontwikkeling stap in je loopbaan. Je hebt wel ideeën maar zijn die wel realistisch en haalbaar? Je bent nieuwsgierig waar je ontwikkelingskansen liggen, hoe je optimaal uit de verf komt. En hoe overtuig ik anderen om mij de kans te geven op doorgroei?

Wil je als leidinggevende of werkgever je medewerker(s) binden en boeien aan je bedrijf, maar weet je niet zeker wat het ontwikkelperspectief is van een medewerker?

Misschien herken je het wel. De arbeidsmarkt is krap en het is van groot belang mensen te behouden voor je organisatie. Je kiest er als werkgever voor om in te zetten op opleiding en ontwikkeling, maar weet niet goed hoe je dit kunt concretiseren. Je hebt zicht op de getoonde kwaliteiten, valkuilen en karakter van de medewerker(s), maar “zit er nog meer in het vat”? Wat is het ontwikkelpotentieel of onbenut vermogen van de medewerker?

Wellicht is de NON-VERBALE IMPACT ANALYSE de manier om deze vragen te beantwoorden.


Resultaten

De methodiek die we gebruiken bij de Non-verbale Impact Analyse is wetenschappelijk onderbouwd en succesvol in de praktijk. Wij gaan uit van het wetenschappelijke feit dat een groot deel van onze communicatie en samenwerking non-verbaal is. Het bewustzijn is daarop vaak laag maar het lichaam liegt nooit en geeft uitermate betrouwbare informatie als je weet waar op te letten. Jaren van wetenschappelijk- en praktijk onderzoek heeft ons geleerd hoe je non-verbale expressie feitelijk kunt benoemen en welke betekenissen je eraan kunt koppelen. Bijvoorbeeld hoe leiderschaps- of samenwerkingskwaliteiten eruit zien of hoe je onder druk reageert. Welke elementen ontwikkelbaar zijn, of niet! Dat levert een baanbrekende methodiek op: je talenten staan namelijk op je lijf geschreven.

Dit betekent dat:

  • Elke conclusie in onze aanpak volledig is onderbouwd en herleidbaar.
  • Je niet alleen snapt wat de conclusies zijn: je ervaart ze aan den lijve waardoor ze beklijven.
  • Je (zelf)beeld met betrekking tot kwaliteiten en valkuilen is geconcretiseerd en wellicht genuanceerd zodat de kansen meer voor het oprapen liggen.
  • Het ontwikkelingsdoel helder is geformuleerd en dat je krijgt concrete (non-verbale) aanknopingspunten voor ontwikkeling.
  • De betrouwbaarheid maximaal is.
  • Verwachtingen vooraf en resultaten in samenhang zijn.
  • Je als deelnemer je gezien en gehoord voelt.
  • Een versnelling in je leer- en ontwikkelproces kan worden gerealiseerd.

Kortom: je krijgt objectieve, feitelijke informatie op basis van ervaringen, onderbouwde conclusies en aanbevelingen op basis waarvan vragen kunnen worden beantwoord dan wel beslissingen kunnen worden genomen.Aanbod

Quick Scan: ideaal bij de start van trainingstrajecten waarin reflectie gevraagd wordt op vaardigheden of functioneren.

Non-verbale Impact Analyse: ideaal bij carrière vraagstukken of de start van een coaching of re-integratie traject.

Teamanalyse: ideaal bij ieder ontwikkelingstraject van een team of organisatie.


Wie is Connectas

Connectas is een groep van gedreven en ervaren professionals die naast kennis van gedragswetenschappen, organisatie- en veranderkunde, gevoel en emoties, gespecialiseerd zijn in non-verbale communicatie/lichaamstaal. Wij bieden trajecten aan die methodisch zijn onderbouwd en afgestemd op de dagelijkse praktijk.


Onze aanpak

We creëren voor iedere deelnemer op basis van de vraagstelling afzonderlijk verbale- en non-verbale oefensituaties die relevante vaardigheden en competenties van hen vragen. Ook maken we een non-verbale gezichtsanalyse met behulp van een wetenschappelijk gevalideerde methodiek. We beschrijven vervolgens (mede op basis van video opnamen) uiterst feitelijk en concreet welke non-verbale signalen worden getoond (bijvoorbeeld hoe iemand klinkt, beweegt, erbij staat of zit). Vanuit deze feitelijke waarnemingen benoemen we kenmerken die de basis vormen voor onze uitspraken over kwaliteiten en valkuilen, patronen, gedrag en ontwikkelmogelijkheden. Een advies voor verdere ontwikkeling wordt in onze rapportage concreet omschreven en wordt afgestemd op de onderzoeksvraag. 

Bij een teamanalyse worden de individuele rapportages van teamleden samengevoegd en daardoor ontstaat een beeld van de teamdynamiek met alle voor-en en adelen. Ook de positie van de leidinggevende wordt daarin meegenomen. De rapportages en bevindingen over de teamdynamiek worden vervolgens met de deelnemer(s) gedeeld.

We toetsen of je zelfbeeld of indrukken over een kandidaat wordt/worden herkent, of er een match is tussen kwaliteiten van een kandidaat en de functie en of je een reële ambitie voor ogen hebt die ook haalbaar is op de korte of langere termijn. We formuleren met de kandidaat een gedragen ontwikkelperspectief. Door onze kennis van organisaties, functies, werkprocessen en interactiedynamieken zijn we in staat een ontwikkelperspectief te beschrijven gericht op een bepaalde branche, organisatie of functie(s).


Meer weten?

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0031 6467 412 63.